Routes

Trek erop uit voor een route in de stad in het teken van ‘Blijven plakken’, in het Nederlands of in een andere taal (Turks, Italiaans, Spaans, Arabisch, Engels, Frans...). Voor individuelen zijn er audioroutes (5) - met audiogids of eigen smartphone. Vijf audioroutes laten je Gent zien door de ogen van mensen die er zijn blijven plakken - persoonlijke en verrassende verhalen! Individuelen kunnen ook inschrijven voor een route met gids de laatste zondag van de maand. Voor groepen zijn er routes met gids (2) - op reservatie. Twee routes met gids schetsen het grotere verhaal, wandelend door Gent centrum.

ROUTE MET GIDS

Elke laatste zondag van de maand organiseert het STAM een 'Blijven plakken' rondleiding waar individuelen kunnen op intekenen!

AUDIOROUTE

In de jaren zestig leefde de Spaanse Carmen als dienstmeid in bij de rijke familie van de 8-jarige Louis. Plots verdween ze uit zijn leven....

AUDIOROUTE

Na de dood van Turkse migratiepionier Celal Kubat gaat zijn Gentse kleinzoon samen met zijn tante Zeynep op zoek naar de sporen die zijn grootvader in de stad heeft achtergelaten.

AUDIOROUTE

De Italiaanse ijsmaker Giorgio weet het wel zeker: alles wat lekker en goed is in Gent, komt uit Italië. De Gents-Italiaanse zangeres Sarah Ferri gaat met hem mee op ontdekkingstocht. Volg Giorgio en Sarah...

AUDIOROUTE

In de jaren tachtig kende de Gentse muziekscène een internationale doorbraak van, toeval of niet, groepen met een internationale mix aan muzikanten. De Gentse bard Sioen gaat op (her)ontdekkingsreis langs muziekcafés Damberd, Trefpunt en The Duke...

AUDIOROUTE

De Brugse Poort in de jaren zeventig: Zohra brengt haar jeugd door tussen nonnen en pastoors, wanneer de eerste imams in de wijk arriveren. Als...

ROUTE MET GIDS

Een gids stelt je voor aan een aantal opmerkelijke figuren uit het Gentse migratieverleden. Een wandeling over mensen, vol kleine verhalen en smakelijke anekdotes.

ROUTE MET GIDS

Over hoe de migratie naar Gent veel eerder dan vijftig jaar geleden begon en in welke omstandigheden nieuwkomers er de afgelopen eeuw verbleven.

ROUTE MET GIDS

In samenwerking met City Running Tours Gent kan je Blijven Plakken ook al lopend ontdekken.De tocht is ongeveer 8,5 km lang en start en eindigt aan het STAM.

ROUTE MET GIDS

In 6 Gentse stadsbuurten organiseren Gandante en de Gentse Gidsen gegidste rondleidingen rond het thema migratie.